Gå till innehåll

Konserter

Följ oss även på körens Facebooksida för uppdaterad information, inspelningar på vår Youtube-kanal och läs även mer på Engelbrekts församlings hemsidaoch Musik i Engelbrekts församling.

Söndag 27 november kl 17

Adventskonsert

Klassisk adventskonsert där alla konsertkörer i Engelbrektskyrkan medverkar. Med sångerna du förväntar dig att få höra i adventstid: Dotter Sion, Advent, Gläd dig du Kristi brud av O. Johansson och Bossis Cantate domino för att bara nämna några. Med brass och orgel får vi dessutom stämma upp i allsång i Bereden väg, Hosianna och Gå Sion din konung att möta.

Engelbrekt Vocalis
Engelbrekts Unga Röster
Engelbrekts diskantkör
Hugo Paulsson Stove, tenor
Brasskvintett
Stefan Therstam, orgel
Karin Bäckström, dirigent

Längd: ca 60 min
Fri entré – Kom i god tid!

Söndag 18 december kl 17

Jul i Engelbrekt

Julens älskade sånger – både kända och några mindre kända, men lika magiska – framförs högtidligt av Engelbrekts kammarkör tillsammans med en blåsarkvintett från Kungl. Musikhögskolan. Solist är Olle Persson, en av Sveriges främsta barytonröster. Under ledning av Bengt Eklund kommer de ge er det godaste julgodiset.

Olle Persson, sång
Blåsarkvintett

Biljetter: Ticketmaster

Nyårsafton 31 december 2021 kl 16
Nyårsdagen 1 januari 2022 kl 16

Nyårskonsert
Ludwig van Beethoven
Symfoni nr 9, Op 125

Fira ut det gamla året. Fira in det nya! Våra uppskattade nyårskonserter i  Engelbrektskyrkan har sedan några år blivit en tradition. Du får uppleva ett stort uppbåd av instrumentalister, fantastiska solister och en månghövdad kör som framför Beethovens fantastiska nionde symfoni. En symfoni som frammanar positivism och som handlar om människokärleken, livsbejakelsen och kärleken till nästan.

Medlemmar ur Sveriges Radios Symfoniorkester

Agneta Eichenholz, sopran